Adventi könyvajánló

Kezdőlap / Tartalmak / Ajánló / Könyvajánló / Adventi könyvajánló

Borongós időben mi sem jobb, mint bekuckózni egy bögre teával a takaró alá és közben elmerülni egy könyv izgalmas világában. Na már most, ha te anyuka vagy, akkor úgyis tudod, hogy a kalandos lányregények ideje lejárt, és a szórakoztató krimik is csak akkor kerülnek elő, ha a gyermekeid már alszanak. Jobbára ilyenkor a kedves édesanyák is pikk-pakk álomba szenderülnek. Talán ismerős a helyzet Neked is…

Tapasztalataink szerint a gyerekkönyveket azért nagyobb eséllyel és gyakrabban forgatjuk mi édesanyák. Ha te is fontosnak tartod a mesék szerepét, akkor tudod jól, mennyire sokat jelentgyermekeidnek a hallott szöveg. A saját belső képalkotás folyamatában, a szókincs fejlődésében, a feszültségek oldásában, a szociális érzékés a pozitív világkép kialakulásában a meséknek óriási szerep jut. Hasznos időeltöltés, igazi közös családi élmény.

És ha már családi élmény, akkor jöjjön itt egy kis adventi/karácsonyi ajánló. Mert már úgyis itt az ünnep a nyakunkon, és a csapból is ez folyik… De ugye Te nem hagyod utolsó pillanatra az ajándékok beszerzését? 🙂

KARÁCSONYVÁRÓ GYERMEKKÖNYVEK

BOGYÓ ÉS BABÓCA CSENGETTYŰK

Bogyó, Babóca és barátaik a karácsonyi asztalnál ülve tizenkét régi történetet elevenítenek fel. Együtt emlékeznek vissza az Ezerlábú látogatására, a bagolyfiókák születésére, és azt is megtudhatjuk, hogyan sérült meg a Barlangi Pók lába, mi történt a Csillaglány hárfájával, és miért lett Ugri haja rövidebb…

3-5-8 PERCES TÉLI MESÉK

— Légyszi, még egy utolsót!

— Na jó, egy rövidet…

Ismerős ez a párbeszéd az esti elalvás előtt? Akkor ezt a könyvet nektek találták ki!

Mit szólnátok, ha fognánk magunkat, és az EGÉSZ TELET megünnepelnénk? A karácsony még a nagymamákkal együtt is csak néhány napig tart, de annyi sok téli nap van még előtte, és főleg utána! És azokon a napokon is történnek érdekes dolgok, amikről érdemes meséket olvasni. Begyújthatunk a kisházban a kemencébe, elvihetjük a kutyánkat síelni, elővehetjük a kamrából a télire eltett kukacos almát. Készíthetünk interjút a pingvinekkel, megkereshetjük Mókus Fülöp elkóborolt kesztyűjét, és ellátogathatunk a titkozatosképesboltba. Izgalmas kalandokat tartogatnak tehát a hosszú téli napok, sőt a karácsony sem mindig úgy sikerül, ahogy várjuk!

A KARÁCSONYI MENTŐAKCIÓ (POP-UP)

Télapónak mindig sok a dolga karácsonykor, és néha ráfér egy kis segítség, ha meg kell menteni a karácsonyi meglepetést! A csodás, 3d-s pop-up oldalaknak köszönhetően a gyerekek részesévé válhatnak a nagy karácsonyi mentőakciónak, és átélhetik a karácsony csodáját.

A KISEGÉR, AKI ELHOZTA A KARÁCSONYT

24 és fél fejezet, egy mese és egy adventi nagy utazás, amellyel mindenki felkészülhet az ünnepre-mindezt nyújtja Alex T. Smith gyönyörűen illusztrált könyve. Fülöp, a kisegér feladata, hogy eljuttassa Olivér levelét a Mikulásnak, miközben küldetése alatt rengeteg izgalmas kalandot él át, és igaz barátokat is szerez. Mint egy igazi adventi kalendáriummal, úgy számolhatunk vissza karácsonyig, és kipróbálhatjuk azt a sok kreatív ötletet, amelyekből minden napra kínál a könyv: írhatunk levelet a Mikulásnak, vagdalthúsos pitét, karácsonyi üdvözlőlapot, ajándékokat és díszeket is. Fülöp történetével olyan szívmelengető karácsonyi mesét veszünk a kezünkbe, amely minden bizonnyal igazi családi hagyománnyá válik és minden évben újra előkerül majd.

BORI ADVENTI KALENDÁRIUMA – BARÁTNŐM, BORI

Nagy az izgalom, ha itt az advent! Borival az advent minden napja különleges lesz! Már csak 24 nap van hátra karácsonyig! Hát persze, hogy már Bori is nagyon izgatott. Addig ugyanis még rengeteg dolga van: mézeskalácsot kell sütnie, fel kell díszítenie a szobáját, és ajándékokat is kell készítenie. A karácsonyi vásárra is szeretne elmenni korcsolyázni, természetesen Annával és Zizivel. De a két lány soha nem ér rá, és mintha titkolnának is előle valamit. De milyen advent az, amikor az ember nem is látja a legjobb barátnőit? Bori szerint ez sehogy sincs rendjén.Minden nap vágd fel az újabb történet oldalait, és várd együtt a karácsonyt Borival!

24 KARÁCSONYI MESE

24 adventi és karácsonyi történetet tartalmaz a kötet. A keretmese egy manócsaládról szól, melyben az erdőben élő nagypapa a gondjaira bízott unokáknak minden ébredés után egy-egy történetet mesél el az emberek világából. A mesék a csodáról, a jóság/szeretet erejéről, a mikulásvárásról és a betlehemi születésről szólnak.

Karácsonyig még érkezünk ajánlóval, de ha Te is előre tervezős típus vagy, akkor további ajánlókért keresd a Mesés Mesesziget – Könyvek Mindenkinek facebook csoportunkat!

Gyöngyös Judit