Itt a farsang,de nincsen bál

Kezdőlap / Tartalmak / Ajánló / Itt a farsang, de nincsen bál
 A járványhelyzet miatt ez az időszak is más lesz, mint megszokhattuk, hiszen az ilyenkor szokásos bálok is elmaradnak. Még hazánk legnagyobb és legismertebb télűző rendezvénye, a mohácsi busójárás sem kerül megrendezésre. A mai farsangok főszereplői a gyermekek. Ilyenkor az iskolákban, óvodákban és bölcsődékben lázasan készülnek. Ám mi a helyzet azokkal a gyerekekkel és felnőttekkel,akik a pandémia miatt otthonukban töltik ezt az időszakot?
Arra gondoltunk, idén rendezhetnének az emberek családi farsangi mulatságot, fánkkal, beöltözéssel, jelmezversennyel, zenével, tánccal és sok vidámsággal. Csupán csak egy kis kreativitással olyan sok színt lehet vinni a szürke mindennapokba. Egy-egy jól sikerült jelmezt a gyerekek olyan szívesen viselnek, hogy le sem akarják venni magukról. Miért is ne teremthetnék otthon is egy olyan lehetőséget, ahol magunkra ölthetik a maskarát, sőt még mi felnőttek is visszamehetünk a gyerekkorba és velük együtt bohóckodhatunk. Készítsünk dekorációt a gyerekekkel együtt, például színes papírcsíkok egymásba ragasztásával, fújjunk lufikat, vágjunk ki maszkokat. Ha nincs kedved vágni,hajtogatni, egyszerűen csak ragassz a lámpa köré krepp-papírt.
 
Süssük meg közösen a fánkot, annak például az amerikai változatát, aminek kis lyuk van a közepén, és mindenféle csokoládéba és cukormázba mártják.
Szuper recept itt: https://youtu.be/E0JNut32PPw
 
Jó szórakozást kíván mindenkinek a BabaTrend csapata!