Barbi Valor Drops

Kezdőlap / Tartalmak / Ajánló / Barbi Valor Drops – Egy anyuka találkozása az illóolajokkal

Több, mint egy év telt el legutóbbi beszélgetésünk óta, amikor a családállítás témakörébe vezettél be minket.  Azóta megszületetett a második kisfiad is, és egy új dologgal kezdés foglalkozni; az illóolajok különleges felhasználàsàval. Úgy gondolom az illóolajok jótékony hatásairól legtöbben már hallottunk, viszont instagram oldalad a barbi.valor.drops meggyőzött arról, hogy személyes tapasztalataidon keresztül az illóolajok felhasználásának egy eddig kevésbé ismert oldalát mutatod be. 

Major Barbi: Sziasztok! Igen legutóbbi beszélgetésünk óta gyarapodott a család és megszületett második kisfiúnk, Ezra. Az illóolajok világa mindig vonzó volt számomra, már évek óta használom is őket, viszont amikor utána olvastam pár dolognak rájöttem, hogy illóolaj és aromaterápiára alkalmas illóolajok között hatalmas különbség van. Sokat keresgéltem, de viszonylag hamar megtaláltam a számomra megfelelő termékeket amik mind előállításban és minőségben is megfeleltek az elvárásaimnak. Annyira beleástam magam az aromaterápia világába, hogy elkezdtem vele foglalkozni és a facebook/insta oldalom osztom meg a tapasztalataimat.


BabaTrend:
Ami elsőként megragadott az oldalaidon, hogy illóolajokat felhasználva igyekszel vegyszermentes háztartást kialakítani. Mesèlsz nekünk erről?

Major Barbi: A vegyszermentes háztartás az első fiam Levian születése előtt kezdett el foglalkoztatni. Amit biztosan tudtam, nem akarom hogy a gyermekeim vegyszeres környezetben nevelkedjenek, amit lehetett lecseréltem természetes alternatívákra. Jelen pillanatban is, én magam készítem a mosószert, öblítő szert és az univerzális tisztítót itthonra, de megannyi más diy receptet osztok meg a követőimmel. Fontos tudni, hogy rengeteg káros anyaggal érintkezünk nap, mint nap és sajnos a naturkozmetikumok legtöbbje is kifogásolható összetevőket tartalmaz. Ezért azt gondoltam, miért ne készítsem magamnak ezeket a dolgokat? (Arckrém,arcszérum,testápoló stb) Nincs másra szükségem, mint az illóolajos polcomra és pár természetes összetevőre.

BabaTrend: Nagyon szimpatikusnak tartom, hogy az oladladon rendkívül őszintén beszélsz az èrzésediről, tapasztalataidról. Mit érdemes tudni az “érzelmi illóolajokról”?

M.B.: Nagyon szeretek őszintén kommunikálni, nem játszom meg magam. Egy nehéz nap után nem fogok mosolyogni a kamerába és elmondani mennyire szuper minden,az nem én lennék. Szerintem sokan azért is követnek, mert őszintén beszélek az érzéseimről, az anyaságról, hogy néha mennyire nehéz tud lenni és milyen hullámvölgyeken kell átmennünk. Nekem nagyon sokat segítenek az érzelmi illóolajok a mindennapokban. Ezek olyan speciális 100% tisztaságú aromaterápiás illóolajkeverékek amik az érzelmeinkre hatnak. Nagyon sok féle van, sok felhasználási móddal. Lehet őket inhalálni, diffúzorba tenni vagy esetleg bőrre kenni. Én mindhárom verziót napi szinten alkalmazom. Egy stresszesebb nap után vagy akár nap indítónak tökéletesen alkalmazhatók, gyerekeken is! Nálunk nagyon bevált a fiúknál, folyamatosan használom a nyugtató aromájú illóolajkeverékeket. Levinél például az altatás/alvás problémát teljesen megoldották az illóolajok,ezekről is sokat mesélek az oldalamon.

BabaTrend: Bejelentkezéseidben, írásadiban gyakran hallunk a két csodálatos kisfiadról. Úgy látom az ő mindennapjaiknak is részévé váltak az olajok. Melyik olajok a kedvencek?

M.B.: 0-24ben együtt vagyok a fiúkkal, így néha az online bejelentkezéseim nagy részét is ők teszik ki, de azt vettem észre ez nagyon sokaknak tetszik, hogy a videóim eléggé életszagúak. Kialakítottunk egy napi rutint az illóolajokkal, a mindennapjaink részévé váltak, azzal kelünk és fekszünk. Levi nagyon szeret “olajozni” mindig segít ha éppen valami roll keveréket készítünk. Van olajunk hisztire, túlpörgésre, immuntámogatásra, alvásra, pocakfájásra bibikre-csípésekre és még sorolhatnám. De a legnagyobb kedvenc az ágynemű spray ami nyugtató aromájú illóolajokat tartalmaz. Fentebb említettem már hogy Levi korábban nagyon nehezen aludt el és éjszaka is többször felébredt. Most már minden altatás előtt magának befújja az ágyneműjét és alszik is. Nem mellesleg szeptembertől oviba megy, ahova viszi magával az ismerős itthoni jól megszokott biztonságot adó illatokat is.

BabaTrend: Házipatikádnak is elengedhetetlen részei az illóolaj keverékek. Melyik mixhez nyúlsz gyakran, milyen problémára van azonnali megoldàsod? Elárulsz egy titkos receptet?

M.B.: Ha bármire szükségünk van, először mindig az illóolajokat hívom segítségül, de ennek ellenére (főleg ha a gyerekről van szó) nem vetem meg a gyógyszereket sem, sőt ami kell az kell sajnos. Viszont a tapasztalatom az, hogy nagyon sokszor orvosolhatjuk a problémákat illóolajokkal is. Az én házipatikám 12 db illóolajjal kezdődött amiket nagyon sokrétűen tudok felhasználni. Fejfájás, izületi fájdalom, puffadás, szagsemlegesítés, érzelmi támogatás, tisztítás, és még sorolhatnám. Aztán ez az illóolaj paletta idővel bővült, főleg érzelmi illóolajokkal mert azok a nagy kedvenceim. Amihez leggyakrabban nyúlok az nyugi keverékem. 2 pici gyerek mellett nem is csoda! De a fejfájós kencémet is sokszor elő kell vennem. Az oldalamon szoktam megosztani a bevált recepteket és mivel egyre több rá az igény, készítek minden féle rollkeveréket, sprayket stb. személyre szabottan.

BabaTrend: Az idei nyáron sokszor volt igazi kánikula. Milyen aktuális – nyári tanácsaid vannak?

M.B.: Nem győzöm hangsúlyozni hogy mennyire fontos az illóolajok biztonságos használata. Vannak úgynevezett fényérzékeny olajok, amiket nyáron nagyon körültekintően kell alkalmazni mivel komoly égési sérüléseket okozhatnak a bőrön erős napfénnyel érintkezve. A megfelelő folyadékpótlásról se feledkezzünk meg. Ha már nagyon unom a vizet, limonádéba vagy csak sima vízbe is szoktam olyan illóolajokat cseppenteni amik belsőleg használhatók. (Pl.: narancs, citrom, mandarin, menta)

BabaTrend:  Végezetül egy kis “csajoskodás”. Két téma fogott meg nagyon: a saját készítésű illóolaj parfüm és a gyönyörű, személyre szabott ásványékszerek.

M.B.: Nagy szerelmem lett és imádom is csinálni az aroma ékszereket, amiket saját kezűleg készítek. Személyre szabottan, egyedi dolgok készülnek. Karkötők, nyakláncok, kulcstartók, mind minőségi ásványokból és szantálfából. Már jó pár éve, hogy nem használok parfümöket, ennek legfőképpen az az oka, hogy utána olvastam mennyire káros összetevőket tartalmaznak. Én ezt is az illóolajaimmal oldom meg . Mindamellett hogy jó illatuk van, még aromaterápiás hatással is bírnak. Kérésre szoktam készíteni, ha szeretnéd te is kipróbálni.